Actualitate

UPDATE: Şeful ANI, Horia Georgescu, dus la DNA. Este suspectat de abuz în serviciu

Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), luni dimineaţă, pentru a fi audiat într-un dosar.

UPDATE 09:55: Horia Georgescu, suspectat de abuz în serviciu

Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, adus cu mandat la DNA, este suspectat de abuz în serviciu, într-un dosar deschis în urma unei sesizări a ANRP privind retrocedări în cazul unor imobile supraevaluate, au declarat luni, pentru Mediafax, surse judiciare.

Sursele citate au precizat că în dosarul în care şeful ANI a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie se fac cercetări pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în raport cu cei care au fost membri ai Comisiei Centrale de Despăgubiri din cadrul Autorităţii Horia Georgescu ar urma să fie audiat într-un dosar disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru restituirea ilegală, de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a unui teren supraevaluat, relateaza Mediafax.


Horia Georgescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 08.15, fiind însoţit de anchetatorii care au pus în executare mandatul de aducere emis pe numele şefului ANI.

Întrebat, la intrarea în sediul DNA, în ce dosar va da declaraţii, Horia Geogescu a spus că nu ştie despre ce cauză este vorba.


Horia Georgescu, în vârstă de 38 de ani, este preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate din aprilie 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter