Actualitate

A crezut că pune mâna pe un contract de muncă în Marea Britanie contra sumei de 300 de lei. Ce a păţit o clujeancă

O nouă metodă de înşelăciune prin intermediul telefonului face victime în rândul clujenilor. A simiţit-o pe propria piele o tânără din Cluj-Napoca care a fost sunată de către un bărbat care a informat-o că reprezintă o companie de recrutare a forţei de muncă şi i-a promis un loc de muncă în Marea Britanie.

Poliţiştii clujeni atrag atenţia cetăţenilor să nu se lase înşelaţi de cei care le oferă bunuri sau servicii prin intermediul telefonului, contra unor sume de bani ce urmează a fi virate în diverse conturi.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să verifice autenticitatea ofertelor transmise prin telefon, înainte de a vira bani.


“În cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă de la diverse instituţii sau oferă bunuri ori prestări de servicii, documentaţi-vă cu privire la cei cu care urmează să încheiaţi tranzacţii, solicitându-le cât mai multe date pentru a-i putea ulterior identifica. Acest gen de persoane acţionează şi folosesc diferite metode de a înşela. De această dată o clujeancă a fost înşelată cu suma de 300 de lei, după ce a fost contactată telefonic de către un bărbat care a informat-o că reprezintă o companie de recrutare a forţei de muncă”, spun poliţiştii.

Potrivit IPJ Cluj, tinerei i s-ar fi promis intermedierea încheierii unui contract de muncă în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi i s-ar fi solicitat să transfere 300 de lei într-un cont indicat. Bărbatul ar fi invocat faptul că suma cerută va fi utilizată pentru întocmirea documentelor necesare angajării în străinătate.


“Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii, care au stabilit că este vorba de un bărbat, de 20 de ani, din oraşul Petrila, judeţul Hunedoara. În cauză, s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune faţă de tânăr şi se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter