Actualitate

Perchezitii în Cluj, la persoane suspecte că falsificau acte de identitate

Mai multe percheziţii au loc, vineri, în Maramureş, Galaţi, Satu Mare şi Cluj, la persoane suspectate că falsificau, pe teritoriul Republicii Moldova, documente de identitate.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), procurorii fac cercetări într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influenţă, precum şi complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Astfel, procurori de la Secţia de urmărire penală şi criminalistică şi DNA, precum şi angajaţi de la Brigada Specială de Intervenţie "Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei fac 16 percheziţii în judeţele Maramureş, Galaţi, Satu Mare şi Cluj.


"Din probele administrate în cauză a rezultat că infracţiunile sunt săvârşite de către mai multe persoane care falsificau, pe teritoriul Republicii Moldova, documente de identitate pentru persoane interesate să le obţină contra cost. Metoda contrafacerii consta în utilizarea elementelor reale de identificare (data naşterii, cod numeric personal etc.), aparţinând unor titulari de documente valide de identitate, activităţi urmate de întocmirea documentelor falsificate, prin substituirea fotografiilor titularilor cu cele ale persoanelor interesate să le obţină", se arartă în comunicatul citat.

Sumele percepute pentru această operaţiune se ridicau la 3.000 de euro, din care se achita un avans de 1.000 de euro, diferenţa fiind remisă la data predării setului complet de documente, cum ar fi cărţi de identitate, permise auto, paşapoarte.


În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter