monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Programare, marketingul aplicaţiilor sau modalităţile de finanţare ale unor programe IT, toate pot fi găsite la Techsylvania

În perioada 6-9 iunie 2015, la Cluj-Napoca se va desfăşura, pentru al doilea an consecutiv, Techsylvania, cel mai mare eveniment internațional pe zona de tehnologie și inovație din regiune, la Casa de Cultură a Studenților.

Ediția din 2015 debutează cu un hackathon (maraton de programare) de 24 de ore (în perioada 6-7 iunie) care se adresează unui număr de peste 130 programatori pasionați, dornici să pună bazele unor aplicații din domeniul dispozitivelor wearable (la purtător) și internet of things. Aceste dispozitive, cele mai noi din domeniu, vor fi puse la dispoziția participanților prin intermediul partenerilor evenimentului.

La finalul celor 24 de ore de programare, în urma unei sesiuni de prezentări, vor fi validate 3 echipe câștigatoare, care vor primi premii ce constau în dispozitive și invitații de a își prezenta produsul la acceleratoare de startup-uri.

A doua parte a evenimentului este conferința, care va avea loc în perioada 8-9 iunie, unde temele de discuție vor gravita în jurul celor trei teme principale: Cod (cele mai noi soluții și teme tehnice), produs (managementul produsului, marketing), finanțare (modalități de finanțare și tipuri de investiții).


În ediţia din 2014 pe scenă au urcat delegați ai unor companii de top precum Twitter, Zynga, Techstars și Telenav, ediția din 2015 include reprezentanți de seamă, atât români, precum Andrei Dunca (Co-fondator al LiveRail, companie achiziționată de Facebook în 2014), cât și internaționali precum Jambu Palanniapan (Manager General Regional pentru Europa Centrală și de Est în cadrul gigantului Uber), Frank Meehan (Partener la Spark Global Ventures și fost membru în consiliul de administrație al Siri și Spotify) sau Charmaine Li (Senior Editor la Tech.eu).

Evenimentul va găzdui peste 600 de participanți, fiind un bun prilej pentru invitații din diverse medii de a împărtăși cunoștințe utile, care să contribuie la dezvoltarea ecosistemului tehnologic și al gradului de inovație din Cluj-Napoca și România.


Techsylvania are drept scop promovarea comunităților din orașul Cluj-Napoca și din România ca centre ale tehnologiei recunoscute și confirmate la nivel internațional, dar și stimularea dezvoltării de produse locale.