Actualitate

Fostul judecător al CC Toni Greblă, reţinut de DNA

Fostul judecător al CC Toni Greblă a fost reţinut, marţi, 10 martie 2015, de DNA, în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit exporturi ilegale în Rusia şi că l-ar fi ajutat pe finul său Ion Bîrcină să obţină mai multe contracte pentru firma acestuia, primind în schimb o maşină şi rochii pentru soţie.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că procurorii au emis pe numele fostului judecător al Curţii Constituţionale ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Anchetatorii vor cere instanţei arestarea preventivă a lui Toni Greblă, au precizat sursele citate.

Fostul judecător constituţional Toni Greblă a fost citat să se prezinte marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, el declarând că este convins că adevărul va ieşi la iveală, pentru că nu a "devalizat banul public", iar unele acuzaţii sunt "interpretări fantasmagorice".


"O parte dintre acuzaţii sunt nişte interpretari fantasmagorice, nu a apărut nimic nou în dosar, ba dimpotrivă, probele confirmă punctul meu de vedere", a spus Toni Greblă, la intrarea în sediul DNA.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale a adăugat că ancheta va continua, cum este normal, şi s-a arătat sunt convins că adevărul va ieşi la iveală.


"Nu am furat din banul public, nu am devalizat banul public, unele acuze par de-a dreptul ... mă rog, nu vreau să le comentez", a mai spus Toni Greblă.

În ceea ce priveşte relaţia sa cu omul de afaceri din Gorj Ion Bîrcină, care îi este şi fin, fostul judecător de la Curtea Constituţională a spus că este o relaţie pe care şi-o asumă.


"Poate uneori a fost nepotrivită, dar de aici până la fapte penale e cale lungă. Nu am decât să mă prezint la DNA de câte ori sunt chemat, apoi justiţia, dacă va fi cazul, se va pronunţa", a adăugat Toni Greblă.

Acuzat că a sprijinit exporturi ilegale în Federaţia Rusă, în timp ce Moscova impusese un embargou în acest sens, procurorii spun că Toni Greblă - fost prefect de Gorj, fost senator PSD şi fost preşedinte al Comisiei Juridice din Senat - l-ar fi sprijinit pe finul său, omul de afaceri de etnie romă Ion Bîrcină, pentru ca firma acestuia să obţină mai multe contracte. În schimbul favorurilor, fostul judecător constituţional ar fi primit o maşină de 56.000 de euro şi rochii pentru soţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter