Actualitate

Robert Negoiță, audiat în Dosarul Referendumului

Vineri au loc noi audieri în dosarul fraudelor de la referendum. Printre cei care au depus mărturie se numără şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Robert Negoiță. Foto: Captura video Robert Negoiță. Foto: Captura video

După audieri Robert Negoiță a făcut declarații la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, transmite Digi 24.ro.

„Mi-au cerut să vorbesc din ziua votului la referendum, despre acele SMS-uri și despre modul în care ne-am organizat. Este exact același lucru pe care l-am făcut și la alegerile locale, l-am făcut și la alegerile generale din 2012, și la europarlamentarele din 2014 și la prezidențialele din 2014. Așa cum am spus, a fost același gen de organizare și același tip de mobilizare ca la toate celelalte alegeri. Consider că e normal să faci campanie electorală într-un sens sau altul, pentru că sunt reglementate prin lege”, a spus Robert Negoiță, jurnaliștilor de la sediul ICCJ.


Întrebat dacă Liviu Dragnea i-a cerut să facă ceva anume, ceva inedit la referendum, el a răspuns: „Nu știu să facă echitație domnul Dragnea, în consecință nu știu în ce măsură a sărit calul sau nu”.

„Mesaje de mobilizare s-au dat și mie mi se par normale. Mesaje de mobilizare cu ocazia fiecărui scrutin. Deci nu a fost nimic special, nimic deosebit de toate celelalte. Datoria noastră e să facem campanie pentru a mobiliza oamenii, pentru a-i motiva să iasă să voteze, pentru că de aia facem alegeri, să vină oamenii să se exprime la vot. Nu a fost nimic diferit”, a mai spus Robert Negoiță.


Despre afirmația din sala de judecată, cum că la un moment dat, pe lângă prezența la vot, se afla și cum s-a votat la referendum („Da” sau „Nu” - n.r.), Robert Negoiță a spus: „E o chestiune tehnică, în care unii reprezentanți din secția de vot au completat greșit toate câmpurile care trebuiau completate seara... am înțeles că unii le-au completat și peste zi, dar într-un mod eronat, neavând de unde ști ce să completeze, așa... nu știu. Ar trebui să îi întrebați pe oamenii care au făcut aceste lucruri”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter