Actualitate

Procurorii DNA au făcut percheziţii la locuinţa preşedintelui CCI Cluj, Ştefan Dimitriu. Ce spune Dimitriu

Procurorii DNA Alba, care fac 11 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Cluj şi Braşov, într-un caz de fraude cu fonduri europene şi fapte de corupţie, au descins şi la locuinţa preşedintelui Camerei de Comerţ Cluj, Ştefan Dimitriu, precum şi la o firmă pe care acesta a condus-o.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, Florin Ştefan Dimitriu, a declarat, luni, că procurorii au percheziţionat locuinţa sa, relatează Mediafax.

Dimitriu a spus că procurorii ridică documente legate de o lucrare derulată cu fonduri europene la Luncani, judeţul Cluj, fiind vorba despre o lucrare de canalizare, reabilitarea unei grădiniţe şi o lucrare de tratare a apei, executate de Napoca Construcţii.


Potrivit preşedintelui CCI Cluj, valoarea de licitaţie a lucrărilor a fost de nouă milioane de lei, fără TVA.

Întrebat ce acuzaţii sunt aduse de către procurorii DNA, Dimitriu a răspuns că ar fi vorba despre o firmă din Braşov care a furnizat companiei Napoca Construcţii - din conducerea căreia făcea parte la momentul derulării lucrărilor - un utilaj pentru staţia de tratare şi epurare a apei.


Procurorii DNA Alba fac, luni, 11 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Cluj şi Braşov, la sediile unor firme şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene şi fapte de corupţie. Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat într-un comunicat de presă că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a unor infracţiuni de corupţie, fapte care ar fi fost comise în perioada 2011-2014.

Procurorii sunt sprijiniţi în acest caz de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei. Ştefan Dimitriu a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Napoca Construcţii până în ianuarie, când şi-a dat demisia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter