Actualitate

Boc, dezvăluiri după ce a vizitat-o în puşcărie pe Monica Iacob Ridzi

Fostul premier Emil Boc, care a vizitat-o, marţi, pe Monica Iacob Ridzi la Secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde aceasta este încarcerată în perioada de carantină, spune că starea de sănătate a fostului ministru "nu este foarte bună", aceasta fiind internată la infirmerie.

Emil Boc a declarat, miercuri, că a stat aproximativ o oră şi jumătate la Monica Iacob Ridzi, cu care a discutat aspecte, în special, "de familie, de sănătate, de probleme, de relaţia cu familia".

„Am vizitat-o, marţi, pe doamna Ridzi, la Secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, conform procedurilor legale, cu o cerere aprobată de conducere. Din nefericire, starea sănătăţii ei nu este foarte bună, nu este bună chiar deloc şi sper să aibă şansa să îşi trateze sănătatea, pentru că are nevoie de sprijin medical, este internată la infirmerie. Am stat în jur de o oră şi jumătate, timp în care am discutat aspecte, în special, de familie, de sănătate, de probleme, de relaţia cu familia şi cu ce o putem ajuta în aceste momente mai dificile, dată fiind şi situaţia sănătăţii şi a familiei, în condiţiile în care are doi copii mici”, a spus Boc, citat de Mediafax.


El a subliniat că este în legătură permanentă cu soţul Monicăi Iacob Ridzi pentru a o putea ajuta pe aceasta să treacă peste „un moment mai dificil din viaţă”.

„Împreună cu soţul ei am discutat despre vizită, am făcut solicitarea legală şi am primit aprobarea. Am folosit una dintre cele patru vizite lunare la care are dreptul şi, de comun acord cu soţul, am decis să îi fac această vizită. Celelalte vizite sunt făcute de familie. Cu ce pot, uman, să ajut, voi face totdeauna pentru oricine, şi cu atât mai mult pentru un fost coleg din Guvern”, a mai spus Emil Boc.


Fostul premier a vrut să îi ducă şi un pachet, dar nu a primit aprobare deoarece Ridzi are dreptul la unul singur pe lună, care i-a fost dus deja de familie.

„Există mai multe solicitări medicale pentru efectuarea de analize, pentru că starea de sănătate nu este una bună şi atunci trebuie făcute nişte analize medicale mai complicate”, a menţionat fostul premier.


Întrebat dacă ştie despre o eventuală cerere de întrerupere a pedepsei făcută de Monica Iacob Ridzi, Boc a spus că nu ştie despre aşa ceva.

"Există mai multe solicitări medicale pentru efectuarea de analize, pentru că starea de sănătate nu este una bună şi atunci trebuie făcute nişte analize medicale mai complicate", a menţionat fostul premier.


Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de instanța supremă la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliția Județeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta în perioada de carantină.

Ultimele Stiri
abonare newsletter