Actualitate

Steve Jobs ar fi împlinit astăzi 60 de ani

Dacă ar mai fi trăit, Steve Jobs ar fi împlinit astăzi, 24 februarie, vârsta de 60 de ani.

Co-fondatorul Apple Steve Jobs ar fi împlinit astăzi 60 de ani, dacă nu ar fi pierdut, în data de 6 octombrie 2011, la vârsta de 56 de ani, lupta cu cancerul.

Steve Jobs a reuşit să intre în istorie în anul 1976 când, împreună cu Steve Wozniak și mai târziu Ronald Wayne, fondează Apple. Excentricul Jobs este cel care a dat lumii iPod, iPhone şi iPad, inovând şi transformând tehnologia pentru totdeauna.


"Timpul tău este limitat, aşa că nu-l pierde trăind viaţa altcuiva", spunea Steve Jobs şi asta a şi făcut. Şi-a trăit propria viaţă, a avut un succes enorm, apoi s-a stins când compania lui încă se află pe culmile succesului.

Mai jos vă redăm câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Steve Jobs:

- S-a născut în San Francisco, dar a fost adoptat de Clara şi Paul Jobs, un cuplu din California care l-au numit Steven Paul Jobs şi l-au crescut în suburbiile californiene Mountain View şi Los Altos.  Părinţii săi biologici sunt Joanne Carole Schieble şi Abdulfattah Jandali, un sirian.


- Steve Jobs a absolvit liceul în 1972, iar apoi s-a înscris la Colegiul Reed din Portland, Oregon. Deși a abandonat facultatea după doar un semestru, el a continuat să audieze unele cursuri precum cel de caligrafie

- În 1985 a fost obligat să renunţe la Apple. Atunci, a vândut toate acţiunile, cu excepţia uneia. A păstrat-o pentru a participa în continuare la şedinţele acţionarilor şi a primi rapoarte financiare. După 11 ani, Jobs s-a întors la Apple, după ce compania a cumpărat NeXT, fondată de acesta.


- Salariul oficial al lui Steve Jobs era de 1 dolar. Acesta a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mic salariu al unui CEO.

- Deţinea 7% din acţiunile Disney, care îi aduceau anual zeci de milioane de dolari.


- Avea un copil pe care a refuzat să îl recunoască. Cu soţia sa, Laurene Powell, Steve Jobs avea alţi 3 copii.

- suferea de dislexie, o deficienţă de învăţare, care afectează scrisul şi cititul. De această afecţiune au suferit şi Albert Einstein, Alexander Graham Bell şi Leonardo da Vinci.


- Era budist şi chiar a avut o perioadă în care s-a gândit să se îndrepte spre mănăstire şi să devină călugăr, având şi un guru.

- S-a drogat. Cel puţin o dată în tinereţea sa, Steve Jobs a luat LSD, descriind experienţa ca pe una dintre "cele mai importante trei lucruri pe care le-a făcut în viaţă"

Ultimele Stiri
abonare newsletter