Actualitate

Explozie la Harkov, în estul Ucrainei. Trei morţi şi 15 răniţi - FOTO - VIDEO

O explozie a avut loc duminică, la Harkov, în timpul "Marşului demnităţii", care comemorează un an de la protestele din Ucraina şi înlăturarea de la putere a lui Viktor Ianukovic.

Potrivit evz.ro, ucrainenii sărbătoresc un an de la evenimentele din Maidan, care au dus la înlăturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici. La "Marşul demnităţii" şi-au anunţat prezenţa mai mulţi lideri europeni între care preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi preşedintele german Joachim Gauk.

Marşul Demnităţii a început la ora 13.30, relatează site-ul agenţiei Sputnik, citat de Mediafax.


Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, lideri din Polonia, Georgia, Lituania, Letonia, Germania şi Slovacia au anunţat participarea la marş. La Kiev se află şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Criza politică din Ucraina s-a amplificat în noiembrie 2013, iar protestele din Piaţa Independenţei - soldate cu peste 100 de morţi - au culminat pe 22 februarie 2014 cu înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, refugiat în Rusia.


Ca urmare a instituirii unei administraţii prooccidentale la Kiev, Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, iar în estul Ucrainei a izbucnit un conflict separatist, soldat cu peste 5.700 de morţi.

abonare newsletter