Actualitate

Cum va fi VREMEA în această primăvară. Prognoza meteo până în luna mai

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii, până în luna mai.

În luna martie, temperatura aerului va avea, în general, valori apropiate de mediile multianuale în regiunile sud-estice şi sudice şi sub normalul perioadei în restul teritoriului. În Transilvania, temperaturile vor fi cuprinse între 0 şi 5 grade Celsius.

Potrivit Mediafax, în aprilie valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în sud-estul ţării şi se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor. În Transilvania, temperaturile vor avea valori între 6 şi 11 grade Celsius.


Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinţă de excedent în centrul şi nordul ţării.

În mai, temperatura aerului va fi apropiată de normalul climatologic în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei. În Transilvania, temperatura aerului va fi între 12 şi 16 grade Celsius.


Conform sursei citate, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi sudice, unde se vor situa, în general, în apropierea mediilor multianuale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter