Actualitate

Elena Udrea, dusă la instanţa supremă. Magistrații decid dacă va rămâne în arest

Elena Udrea a fost adusă, marţi dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru judecarea contestaţiei sale la măsura arestului preventiv.

Captură video. Foto arhivă Captură video. Foto arhivă

Udrea a fost adusă la instanţa supremă, cu o maşină a Poliţiei, în jurul orei 7.45.

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile, pe 11 februatie, de instanţa supremă în dosarul Microsoft, însă ea a contestat decizia. În urma repartizării aleatorii s-a stabilit ca cererea fostului ministru să fie analizată marţi. Decizia judecătorilor de la ICCJ cu privire la starea în care va fi cercetată va fi una definitivă.


Elena Udrea se află în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată pentru 30 de zile prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Microsoft.

În dosarul Microsoft, Udrea este acuzată de trei fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi de spălare de bani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter