Actualitate

Expertele contabile din dosarul lui Marian Oprişan, eliberate din arest şi puse sub control judiciar

Expertele contabile Ileana Cernea şi Valentina Muşuroiu, care au întocmit expertiza din dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, vor fi judecate sub control judiciar, după ce instanţa a înlocuit măsura arestului preventiv.

Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţiile formulate de Ileana Roxana Cernea (Pintea) şi Elena Valentina Muşuroiu în cazul deciziei din 5 februarie a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a constatat legalitatea arestului preventiv, după trimiterea lor în judecată, în dosarul în care sunt judecate pentru că au stabilit împreună cum vor aborda expertiza în dosarul lui Marian Oprişan, astfel încât să îi favorizeze pe inculpaţi, informează Mediafax.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, Cernea şi Muşuroiu fiind deja eliberate din arest.


În 3 februarie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie le-au trimis în judecată, în arest preventiv, pe expertele financiar-contabile Ileana Roxana Cernea (Pintea), pentru favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual, şi Elena Valentina Muşuroiu, pentru complicitate la favorizarea făptuitorului şi complicitate la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, expertul Liviu Macovei a fost trimis în judecată în libertate, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter