Actualitate

Şoferi îndrăgostiţi traşi pe dreapta - VIDEO

În perioada 12 -14 februarie, peste 200 de poliţişti au aplicat legea în judeţul Cluj.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 745 de amenzi privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de circa 150.000 de lei. Au fost sancţionaţi 704 conducători auto şi 41 de pietoni/biciclişti/alţi participanţi la trafic.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale, fiind aplicate nu mai puţin de 176 de sancţiuni în acest sens. Peste 150 de sancţiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă, 77 de sancţiuni pentru opriri/ staţionări neregulamentare, 65 de sancţiuni pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.


De asemenea, au fost reţinute 66 de permise de conducere. Pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, 22 de conducători auto au rămas fără permis de conducere. De asemenea, 13 conducători auto au rămas fără permis, fiind depistaţi de către poliţişti, sub influenţa alcoolului. Altor 12 conducători auto le-a fost reţinut permisul de conducere, întrucât nu ar fi acordat prioritate de trecere pietonilor.


Au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi diverse defecţiuni tehnice.

Totodată, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni rutiere, dintre care 4 se referă la conducerea sub influenţa alcoolului, iar alte 6 la conducerea unui vehicul cu număr fals/neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter