Actualitate

Alexandru Bartuş şi complicii lui rămân în arest

Judecătorii Tribunalului Cluj au decis miercuri să-i menţină în arest preventiv pe Alexandru Bartuş, cel care a evadat din arestul IPJ Cluj, fiind prins după două săptămâni în Alba Iulia, şi pe cei trei complici care l-au ajutat să stea ascuns în această perioadă. Cei patru au contestat măsura arestului preventiv dispusă de Judecătoria Cluj-Napoca.

Flancaţi de zeci de mascaţi, Alexandru Bartuş, Nicolae Dedescu, Cristian Moldovan şi Dănuţ Bălan au fost duşi, miercuri dimineaţa, la Tribunalul Cluj unde s-a judecat contestaţia depusă de aceştia la măsura arestului preventiv. Ei nu au făcut nicio declaraţie presei.

Judecătorii au decis să le respingă contestaţiile şi astfel că cei patru au rămas în arest preventiv.


În iunie 2011, Alexandru Cristian Bartuş a fost condamnat în Franţa la zece ani de închisoare după ce a rănit mortal un locuitor din Rennes-sur-Loue în timpul unui jaf. Alexandru Bartuş a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru jaf care a dus la deces. În 2004 a devalizat mai multe case izolate. El cereau apă proprietarilor, de cele mai multe ori persoane în vârstă, profitând în acest fel să fure din locuinţă.

La data de 17 ianuarie 2015 ora 18.00, Batuş, de 32 de ani, alături de alţi trei infractori, a evadat din arestul IPJ Cluj, fiind prins după două săptămâni de la evadare. Bartuş se afla în arest preventiv pentru furt calificat. Cei patru bărbaţi care au evadat din arestul IPJ Cluj au reușit să fugă dintr-un spațiu destinat activităților sportive după ce au desprins un grilaj de fier și au profitat de neatenția agenților, care erau ocupați să imobilizeze un alt deținut, cu probleme psihice.


Alexandru Bartuş a reuşit să stea ascuns două săptămâni după ce a evadat din arestul IPJ Cluj, fiind ajutat de mai multe persoane să nu fie prins. Cu toate că, potrivit unor surse din anchetă, mai multe persoane sunt cercetate pentru că i-au oferit ajutor, doar trei tineri au ajuns în arest preventiv pentru favorizarea lui Bartuş: doi studenţi care locuiau fără forme legale în Cluj-Napoca (sic!) şi un prieten de-al lui Bartuş, complice cu acesta la săvârşirea mai multor furturi în străinătate.

Cristian Moldovan a susţinut în faţa judecătorilor că Alexandru Bartuş l-a vizitat spunându-i că se cunosc prin intermediul lui Dănuţ Bălan. Nicolae Dedescu a declarat că a fost de acord să-l găzduiască pe Bartuş pe o perioadă nedeterminată. La un moment dat, Cristian Moldovan l-a sunat pe Dănuţ Bălan care locuieşte în Alba Iulia şi i-a cerut să vină până în Cluj-Napoca fără să îi spună de ce.


Judecătoria Cluj-Napoca i-a prelungit luni, 2 februarie, mandatul de arestare preventivă lui Alexandru Bartuş cu încă o lună în dosarul de furt în care este cercetat de poliţiştii clujeni. Bartuş a declarat în faţa judecătorilor că nu este vinovat de evadarea din arestul IPJ Cluj, deoarece, spune el, nu a făcut altceva decât să se ia după ceilalţi arestaţi.

Potrivit procurorilor, Alexandru Bartuş s-a ascuns câteva zile la Câmpia Turzii, el fiind originar din Câmpia Turzii, la fel ca şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj Tudor Grindean. După aceea, a plecat spre Alba Iulia unde s-a ascuns într-o cabană din zona Miceşti. Reamintim faptul că IPJ Alba a fost condus timp de mai mulţi ani de actualul şef al IPJ Cluj Tudor Grindean.


‘’Cei trei ar fi acordat sprijin material şi găzduire celui care, la data de 17.01.2015, ar fi evadat din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În 30 ianuarie 2015, Nicolae Dedescu, Cristian Moldovan şi Dănuţ Bălan au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată unde a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter