Actualitate

Sindicatele refuză să iasă din spaţiul în care Primăria vrea să mute Şcoala Bob

Primăria Cluj-Napoca a evacuat sindicatele şi câteva asociaţii din clădirea de pe bulevardul Eroilor nr. 16 unde va fi mutată Şcoala Ioan Bob.

sursa foto: panoramio.com sursa foto: panoramio.com

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie şi Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică Locală Civitas  ameninţă că vor da Primăria în judecată după ce nu le-a mai fost înnoit contractul de închiriere de pe bulevardul Eroilor nr. 16. În spaţiul respectiv, se va muta Şcoala Ioan Bob care acum funcţionează într-o clădire retrocedată şi au termen să elibereze imobilul anul acesta.

Spaţiul în care sindicatele au avut sediul timp de 13 ani era închiriat de Primăria Cluj-Napoca cu 50 de bani metrul pătrat. În clădirea de pe Eroilor nr. 16 au mai avut sediul şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor, CNSLR Frăţia, Uniunea Sindicală Cartel Alfa, Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Democratice Cluj şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Pentru aceasta din urmă, contractul a fost prelungit până în 2017, dar pentru sindicate şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor, contractul a fost desfăcut anul trecut, în luna martie.


Sindicatele au primit în schimb alte spaţii pe bulevardul 21 Decembrie 1989, strada Horea, Iuliu Maniu şi Jean Jaures, fiind înştiinţate printr-o adresă. “Faţă de această adresă, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie şi Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică Locală Civitas  nu şi-au precizat opţiunea pentru nicio locaţie propusă, solicitând prelungirea termenului de locaţiune pe perioadă nedeterminată sau până la identificarea unor locaţii care să corespundă activităţii desfăşurate”, se arată într-o plângere prealabilă a sindicatelor.

Sindicaliştii argumentează refuzul de a se muta din spaţiul de pe bulevardul Eroilor prin faptul că imobilul nu se pretează unor activităţi şcolare. “La o simpl[ analiză a spaţiilor de pe Eroilor nr. 16 (utilităţi, compartimentarea clădirii, existenţa unui singur grup sanitar, curtea concesionată drept parcare, existenţa unei clădiri de birouri în aceeaşi incintă cu acelaşi acces) se poate lesne constata că acest spaţiu nu se pretează unor săli de clasă şi desfăşurării orelor de învăţământ, respectiv recreaţiei elevilor de şcoală generală”, mai scrie în plângerea prealabilă.

abonare newsletter