monitorulcj.ro Menu
Actualitate

UPDATE VIDEO 10 percheziţii la persoane bănuite de furturi din locuinţe, cabane şi firme

Poliţiştii clujeni efectuează, în această dimineaţă, 10 percheziţii, pe raza municipiului Cluj-Napoca, la persoane bănuite de furturi din locuinţe, cabane, şi societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat este de circa 30.000 de euro.

UPDATE 19.00

3 tineri au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, în urma a 10 percheziţii efectuate la persoane bănuite de furturi din locuinţe, cabane, şi societăţi comerciale, iar alte 3 persoane se află la sediul Poliţiei pentru audieri.

De asemenea, s-au recuperat bunuri de aproximativ 20.000 de euro.


„În urma percheziţiilor efectuate astăzi, poliţiştii clujeni au recuperat bunuri în valoare de circa 20.000 de euro . S-au găsit şi ridicat 3 ATV-uri, bijuterii, ceasuri, laptop-uri, televizoare LCD, sisteme home cinema, unelte electrice şi electrocasnice, telefoane mobile, obiecte vestimentare, trubo-suflante industriale (în valoare de circa 10.000 euro), 30 de uşi interioare, bani şi produse pirotehnice, susceptibile a fi sustrase. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru a se identifica şi alte părţi vătămate şi a se stabili provenienţa unor bunuri descoperite astăzi, cu privire la care nu s-au formulat până în prezent plângeri penale”, spun reprezentanții IPJ Cluj.

De asemenea, 6 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri, iar până în acest moment, faţă de 3 tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, din Cluj-Napoca, se continuă cercetările în stare de reţinere, sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni de furt calificat.


UPDATE 15.00

În urma celor 10 percheziţii, poliţiştii au găsit un ATV, bijuterii, ceasuri, laptop-uri, televizoare LCD, sisteme home cinema, unelte electrice şi electrocasnice, telefoane mobile, obiecte vestimentare, bani şi produse pirotehnice, susceptibile a fi sustrase.

„Acţiunea a vizat persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat. Cei în cauză ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 30.000 de euro, din locuinţe, cabane şi sedii sociale din judeţul Cluj.


În urma percheziţiilor efectuate astăzi, până în acest moment, poliţiştii clujeni au găsit şi ridicat bijuterii, ceasuri, laptop-uri, televizoare LCD, sisteme home cinema, unelte electrice şi electrocasnice, telefoane, obiecte vestimentare, bani, produse pirotehnice şi contracte de amanetare, susceptibile a fi sustrase, în perioada ianuarie – februarie a.c.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.


Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Peste 50 de poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti şi luptători ai structurii de acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj efectuează 10 percheziţii, la persoane fizice şi juridice, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Acţiunea vizează persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat. Cei suspectaţi ar fi sutras bunuri în valoare de aproximativ 30.000 de euro din mai multe locuinţe, cabane şi sedii sociale din judeţul Cluj.

Activitatea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (D.O.S.).

Acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj.