Actualitate

Week-end cu sănii trase de “câinii zăpezii”, la Beliş

Zeci de câini din rasele Husky Siberian, Malamut de Alaska şi Samoyede vor participa, sâmbătă şi duminică, în Beliş, la un concurs cu sănii trase de câini.

Este a doua ediţie a Cupei Beliş a concursului de atelaje canine. La fel ca şi anul trecut, competiţia se va desfăşura în zona  Pensiunea Doru din satul Bălceşti, comuna Beliş. Sâmbătă va fi prima zi, concursul se va desfăşura între orele 10.00 – 12.00, iar la ora 13.00 va fi un program de socializare cu câinii. Duminică, 8 februarie, în acelaşi interval orar, 10.00 – 12.00, va avea loc concursul, urmând ca la ora 13.00 să aibă loc festivitatea de premiere.

La ediţia de anul trecut, au intrat în concurs 13 sănii trase de câini, cei mai mulţi concurenţi fiind din Harghita şi Covasna, judeţe în care concursurile de acest gen au ajuns o tradiţie. La prima ediţiei a Cupei Beliş, câinii au parcurs un traseu de 8 kilometri dus-întors , sub ghidajul musherului (persoana care conduce sania şi dă comenzile patrupedului care este liderul haitei).


În 2014, concurenţii au participat la mai multe categorii, în funcţie de numărul de câini care trage o sanie, fiind înscrise două atelaje trase de opt câini, cinci atelaje cu patru câini şi şase cu doi câini. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter