Actualitate

CJ Cluj a eliberat Certificatul de Urbanism pentru centura Floreşti-Cluj

Certificatul de Urbanism necesar pentru drumul de legătură varianta sud a fost eliberat miercuri, 4 februarie, de Consiliul Judeţean Cluj.

Caietul de sarcini aferent licitaţiei este finalizat, iar licitaţia pentru execuţie va fi trimisă spre validare către SEAP.

Suma estimată este de 7 milioane euro + TVA. Contractul se va derula printr-un credit furnizor, cu perioadă de graţie de 2-3 ani. Primăria speră să realizeze drumul în acest an.


Drumul, care va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele).

Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2 x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri.


„Avem în derulare şi investiţia Drum de Legătură SUD. Proiectul e finalizat, Caietul de Sarcini la fel. Azi mâine intrăm în licitaţia internaţională şi sper ca la finele acestui an drumul să fie realizat”, a declarat primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter