Actualitate

Accident MORTAL în Gilău. O ambulanţă a fost implicată în accident

Un accident rutier mortal a avut loc, marţi, în jurul orei 12.00, la intrare în Gilău. Un şofer în vârstă de 69 de ani nu s-ar fi asigurat corespunzător când a vrut să întoarcă maşina şi a fost lovit în plin de o ambulanţă care era în misiune.

Sursa foto: bzc.ro Foto arhiva Sursa foto: bzc.ro Foto arhiva

Un accident rutier mortal  în care au fost implicate două maşini, o Dacie şi o ambulanţă, a avut loc la intrare în Gilău. Ambulanţa era în misiune.

"Am intervenit cu o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri", a declarat reprezentantul ISU Cluj.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Simona Vîrci, accidentul a avut loc după ce şoferul unui autoturism a virat fără să se asigure, fiind lovit de o ambulanţă care circula cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. În urma impactului, şoferul autoturismului a decedat, iar şoferul ambulanţei a fost rănit.

"Din primele cercetări reiese că un şofer în vârstă de 69 de ani, care circula pe DN 1, dinspre Cluj-Napoca înspre Huedin, a încercat să efectueze o manevră de întoarcere fără să se asigure corespunzător, moment în care a fost acroşat de o ambulanţă, care circula regulamentar din sens opus. În ambulanţa implicată în accident se afla şi un pacient, care era transportat de urgenţă la spital, ambulanţa fiind în misiune", a declarat Simona Vîrci.


Conform acesteia, pacientul aflat în ambulanţă nu a fost rănit, fiind preluat de o altă ambulanţă şi transportat la spital. Vîrci a precizat că circulaţia rutieră în comuna Gilău, unde a avut loc accidentul, a fost blocată pe ambele sensuri timp de aproximativ o oră, iar poliţiştii continuă cercetările.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12:00), în judeţul Cluj, traficul rutier este întrerupt pe DN1, între localităţile Gilău şi Floreşti, la kilometrul 489+050, în zona Luna de Sus, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi o ambulanţă. Poate fi folosită o rută ocolitoare, prin localitatea Luna de Sus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter