monitorulcj.ro Menu
Actualitate

O nouă EVADARE din arestul IPJ Cluj. Un hoţ a reuşit să FUGĂ de sub nasul poliţiştilor. Filtre în tot oraşul şi în judeţ. Deja vu pentru conducerea IPJ Cluj

Poliţia Cluj a scăpat infractorii de sub control. Şeful IPJ Cluj Tudor Grindean trebuie să demisioneze după ce, luni seara, un tânăr a reuşit să fugă de sub escorta poliţiştilor. Reţinut pentru 24 de ore pentru mai multe furturi din autoturisme, tânărul se îndrepta în maşina poliţiei, spre arestul IPJ Cluj, iar într-un moment de neatenţie al poliţiştilor a reuşit să-i păcălească şi să fugă. Imediat s-a dat alarma în tot oraşul, dar şi în judeţ pentru prinderea lui. Poliţiştii au organizat filtre la intrările şi ieşirile din oraş şi speră să dea de urma hoţului chiar în această noapte.

Potrivit unor surse, Lăcătuş Brăduţ, în vârstă de 20 de ani, era reţinut pentru 24 de ore şi era transportat de la Dej cu o maşină a poliţiei la Cluj-Napoca pentru a fi dus în arestul IPJ Cluj. La un moment dat, şoferul maşinii de poliţie a fost nevoit să oprească, a coborât din maşină pentru a ridica nişte documente de pe raza municipiului Cluj-Napoca, moment în care tânărul a profitat de faptul că celălalt poliţist nu era atent şi a fugit din maşină.

Polițiștii susțin că Lăcătuș Brăduţ a evadat în zona Gării CFR din Cluj-Napoca, chiar din mașina de poliție în care se afla și unde a fost lăsat nesupravegheat. "Polițistul care l-a adus la Cluj s-a oprit pentru a lăsa mai multe probe la o unitate de Poliție din zona Gării CFR Cluj. În acest timp, deținutul a fost lăsat nesupravegheat și a plecat liniștit din mașina de poliție în care se afla", spun aceştia.


„Colegii au fost nevoiţi să oprească pentru a ridica sau a lăsa unele documente, unul dintre poliţişti a coborât din maşină. Ceilalţi au rămas în maşină, un alt poliţist şi cel care a evadat. Profitând de un moment de neatenţie e fugit din maşină. S-au organizat filtre în tot oraşul, dar şi în judeţ. Toţi poliţiştii s-au mobilizat şi depunem toate eforturile să-l prindem în cel mai scurt timp. Tânărul era cercetat pentru furturi din autoturisme şi în această seară poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore şi era transportat cu maşina de la Dej la Cluj-Napoca”, au precizat aceste surse.

Poliţiştii spun că Lăcătuş Brăduţ, alături de alţi tineri, se face vinovat de zeci de furturi din autoturisme. Ultima spargere a dat-o în noaptea de vineri spre sâmbătă la şase autoturisme parcate pe o stradă din Dej. Cu o noapte înainte, alte cinci autoturisme au fost sparte în același mod, în Gherla. Hoții au forțat încuietorile autoturismelor, însă din spusele proprietarilor nu au găsit bunuri de valoare.


La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii legii au început căutările pentru prinderea bărbatului.

Reamintim că în 17 ianuarie patru deţinuţi au evadat din arestul IPJ Cluj în timp ce se aflau în programul de plimbare, care se desfășoară în curtea interioară a Poliţiei Cluj, cu pereți din  beton și acoperită cu grilaje de fier. Polițiștii au susținut atunci că cei patru au rupt grilajul de fier care acoperă locul unde se desfășoară plimbarea, au escaladat zidul din beton și au reușit să fugă prin curtea interioară a Poliției Cluj spre strada Traian. Toţi poliţiştii au fost mobilizaţi pentru prinderea celor patru, trei dintre ei fiind prinşi în primele 12 ore de la evadare, în timp ce al patrulea a fost găsit abia după două săptămâni la Alba Iulia.