Actualitate

Alertă teroristă din cauza unor maşini suspecte la Parlamentul European

Clădirea Parlamentului European din Bruxelles a fost evacuată parţial luni, din cauza prezenţei unui vehicul suspect, după un incident similar înregistrat cu puţin timp înainte la ambasada SUA.

Sediul PE este în curs de evacuare din cauza prezenţei unui vehicul suspect, la fel ca în cazul intervenţiei desfăşurate cu puţin timp înainte la ambasada SUA din Bruxelles, informează Mediafax.

Potrivit serviciului de presă al PE, trei clădiri administrative ale Parlamentului sunt vizate. Poliţia belgiană nu a putut fi contactată imediat pentru confirmare.


Un robot al poliţiei care inspectează zona poate fi văzut în mai multe fotografii publicate pe Twitter.

O intervenţie a avut loc anterior în faţa ambasadei Statelor Unite din Bruxelles. Potrivit unor martori, un bărbat şi-ar fi lăsat maşina pe bulevardul Regent. Strada Ducale, situată în apropiere, a fost închisă pentru scurt timp, însă în prezent accesul este din nou permis.


Potrivit purtătorului de cuvânt al ambasadei, nu este vorba despre o alertă cu bombă, contrar informaţiilor apărute în presă. Poliţia din Bruxelles a confirmat însă că a avut loc o intervenţie în zonă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter