monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Conducerea SRI, audiată în Comisia de control după terminarea anchetei interne în cazul Udrea

Preşedintele Comisiei de control SRI Georgian Pop a anunțat că audierea conducerii intrerimare a SRI va fi făcută de către comisie după finalizarea anchetei interne din cadrul Serviciului cu privire la acuzele aduse recent de Elena Udrea.

Georgian Pop a precizat că după apariţia interviului dat de Elena Udrea a discutat cu conducerea interimară a Serviciului despre analiza situaţiei create ca urmare a acuzaţiilor pe care Elena Udrea le-a adus directorului interimar al SRI Florian Coldea, scrie b1.

Preşedintele Comisiei SRI a menţionat că a solicitat un punct de vedere oficial al Serviciului faţă de aceste acuzaţii. Totodată, Pop a spus că, în cadrul discuţiei cu conducerea interimară a Serviciului desfăşurată sâmbătă, a luat act de faptul că Serviciul a început o verificare internă standard cu privire la acuzaţiile aduse de Elena Udrea şi a menţionat că acest tip de verificare durează de regulă câteva zile.

Georgian Pop a mai precizat că a stabilit împreună cu conducerea interimară ca, la audierea care trebuia să aibă loc în cadrul comisiei şi care a fost anunţată anterior, ordinea de zi să fie suplimentată cu încă un punct, vizând verificarea internă standard al Serviciului în cazul Udrea.

Președintele Comisiei SRI a arătat că trebuie aşteptate rezultatele verificării interne standard, întrucât doar acest rezultat constituie răspunsul instituţional şi oficial al instituţiei şi că, dacă ar face aceste audieri acum, comisia nu ar obţine decât răspunsul unui singur om.

Pop a spus că ţine în permanenţă legătura cu conducerea interimară a SRI şi a precizat că audierea acesteia de către comisia parlamentară se va face cu celeritate.

Etichete: DNA sri