monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Elena Udrea a depus la DNA un denunț împotriva șefului SRI, Florian Coldea

Elena Udrea a anunțat, vineri, că a depus un denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea (director interimar SRI) informează HotNews.

Udrea îl acuză pe Coldea că ar fi instrumentat campania împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut lui Dorin Cocoș să îi dea 500.000 euro lui Sebastian Ghiță pentrui a-i susținea televiziunea România TV.

În interviul acordat HotNews, Elena Udrea a făcut acuzații grave la adresa lui Florian Coldea și Sebastian Ghiță. Întrebată care sunt dovezile pe care își bazează denunțul la DNA, Elena Udrea a spus că e vorba despre declarațiile lui Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan (Pinalti) - ambii urmărțti penal în dosarul Microsoft și aflați în arest preventiv, ale lui Culiță Tărâță (fostul șef al CJ Neamț, acum decedat) și pe informații de la Sebastian Ghiță.

De asemenea, ea a afirmat că Tărâță i-ar fi spus că Florian Coldea i-a cerut să direcționeze, prin intermediul unor firme, sume de bani către o companie de realizare a sondajelor de opinie, fără să spuna numele casei de sondaje.

”Încep prin a spune un lucru pe care l-am tot spus în ultima vreme, și anume că nici într-un caz eu, care 10 ani de zile am luptat pentru justiție puternică, independentă, am fost în tabăra celor care au susținut justiția, nu o să contest dreptul procurorilor, judecătorilor de a cerceta, de ancheta, de a aresta, nici într-un caz. Problema este că într-o țară în care aproape oricine, aproape oricine poate fi găsit vinovat de ceva - de la șeful statului, până la cetățeanul care a dat un borcan de miere și 100 de euro ca să primească o pensionare anticipată parcă, un caz real - puterea de a decide pe cine acuzi și când acuzi, atunci când este exercitată în scopul unor interese personale, private, oculte este un pericol pentru democrație și pentru statul de drept”, a declarat Udrea.


”Dau un exemplu, acest dosar Microsoft, dar și multe alte dosare care apar în aceste zile și toate se concentrează pe doar câteva persoane. Toate gravitează în jurul meu și am spus lucrul acesta, că cel puțin din dezbaterea mediatică care se duce legat de cazurile anchetate de procurori rezultă că o singură persoană este de interes să fie dezbătută, să fie implicată: Elena Udrea”, a arătat ea.

”Eu sunt în prim-plan de la începutul-începutului. De la momentul la care a apărut acest dosar și a apărut numele fostului meu soț, chiar dacă până ieri nu exista nicio acuzație oficială la adresa mea, subiectul a fost Elena Udrea. Toate documentele apărute pe surse se refereau la Elena Udrea. Toate dezbaterile, într-o anumită parte a presei, erau despre Elena Udrea. De aceea am și ieșit public să spun că nu mi se pare normal în momentul în care în acest dosar, spre exemplu, sunt numite, sunt pomenite de martori nume mari de lideri politici, cum ar fi Victor Ponta, dl Vasile Blaga, asta de către martorul care l-a pomenit și pe Dorin Cocoș. Tot acel martor a spus că i-a dat bani lui Vasile Blaga”, a explicat Udrea.

”În spatele unui plan pe care eu îl văd foarte bine așezat și care este pus în practică de ceva timp, pas cu pas, și ce-am aici sunt lucruri pe care de luni de zile eu le scriu… și constatând toate acestea, se află un om care deține în acest moment toate aceste secrete, pentru că le are de la mii de oameni, de ofitțri care le adună. Este șeful actual al Serviciului Român de Informații, este dl Florin Coldea. Deci dl Coldea este cel care, în acest moment, deține această putere, pentru că pe de o parte deține toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor tuturor, pe de altă parte are o foarte bună relație cu dna Kovesi. Și vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcția de procuror DNA”, a mai spus fostul lider PMP.
”În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor și numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe președintele Traian ăasescu. Singurul nume care interesa era Codruța Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruța Kovesi. Adică dl Traian Băsescu evident că o susținea pe Codruța Kovesi, dar ea era plecată între timp din țară”, a povestit Elena Udrea.