monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Protest la Cluj. Salariaţii Staţiunii Pomicole Cluj ies în stradă

Salariaţii Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) Cluj vor protesta miercuri, 28 ianuarie, faţă de situaţia în care se află instituţia, salariaţii susţinând că aceasta se află „într-un blocaj total”.

Angajaţii Staţiunii de Cercetare vor ieşi în stradă miercuri dimineaţa să-şi strige nemulţumirile, ocazie cu care vor trimite şi o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta. Ei susţin că nu şi-au mai primit salariile de 18 luni, deşi au câştigat în instanţă drepturile salariale.

„Instituţia se află la ora actuală într-un blocaj total, mai exact restanţele salariale sunt de 18 luni, posibilitatea de a accesa fonduri prin proiecte este blocată din cauza datoriilor financiare faţă de bugetul statului, finantarea de la bugetul statului este zero, lipsa materialelor şi aparaturii este cronică, iar cladirea în care ne desfăşurăm activitatea nu are încălzire din anul 2006. Dacă cineva doreşte să înţeleagă drama acestui colectiv este rugat să-şi închipuie cum ar fi să meargă la muncă şi să nu fie plătit un număr de 18 luni! Suntem convinşi că ar reuşi cu greu acest exerciţiu”, se arată în scrisoarea deschisă adresată premierului Victor Ponta.


Mai mult, ei se declară nemulţumiţi de faptul că nu ştiu cărui minister aparţine unitatea.

„SCDP Cluj a ieşit din componenţa Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, respectiv Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, urmând să treacă la Ministerul Educaţiei Naţionale, fapt care nu s-a mai produs. Solicităm insistent tranşarea urgentă a acestei apartenenţe. Acestor probleme de organizare, legislaţie şi financiare li se mai adaugă, ca şi cauză internă, un management lipsit de viziune şi soluţii, ASAS menţinând timp de 7 ani interimatul actualului manager. Pe parcursul acestor 7 ani, forurile decidente au manifestat o totală indiferenţă faţă de lipsa de performanţă managerială vizibilă atât în documentele contabile cât şi în degradarea activelor staţiunii. Vă aducem la cunoştinţă că am câştigat în instanţă recuperarea drepturilor salariale şi vă solicităm identificarea surselor pentru punerea în aplicare a acestei hotărâri”, se mai arată în scrisoare.