Actualitate

Fost ministru clujean condamnat la închisoare pentru trădare. Sentința e definitivă

Foștii miniștri Codruț Șereș și clujeanul Zsolt Nagy au fost condamnați definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în dosarul privatizărilor strategice.

Zsolt Nagy, fost ministru al Comnucaţiilor, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru aderare la grup infracţional organizat trans-naţional.

Codrut Şeres, fost ministru al Economiei a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni pentru divulgare de secrete şi aderare la grup infracţional organizat trans-naţional.


Concret, Nagy şi Şereş sunt acuzaţi că ar fi furnizat grupului infracţional menţionat date secrete referitor la privatizarea S.C. Electrica Muntenia Sud, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom, procesele de privatizare/restructurare a S.C. Romaero S.A. Bucureşti şi S.C. Avioane S.A. Craiova, consultanţă în vederea privatizării S.N. Radiocomunicaţii, adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării C.N. Poşta Română şi selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la S.C. Romtelecom S.A.

Ultimele Stiri
abonare newsletter