Actualitate

Un consilier local și un fost primar din Cluj, declarați incompatibili

Agenția Națională de Integritate (ANI) a găsit în stare de incompatibilitate mai mulți aleși locali din țară.

Un consilier local și un fost primar din Cluj, declarați incompatibili Un consilier local și un fost primar din Cluj, declarați incompatibili

O listă cu 14 primari, viceprimari, consilieri locali și județeni care au fost declarați incompatibili de ANI a fost făcută publică. Printre aceștia se află și un consilier local și un fost primar din Cluj. Este vorba de Buzas Istvan Attila, consilier local în Huedin și Mircea Sorin Suciu, fostul primar al comunei Mărăgu în perioada 2008-2012, actual consilier local.

În cazul consilierului din Huedin este vorba despre un contract pe care l-a încheiat cu liceul din localitate prin firma la care era administrator. „În perioada deţinerii calităţii de consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Huedin, SC BIAJ SECURITY SRL (societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator), a încheiat cu Liceul Teoretic ”Octavian Goga” Huedin, jud. Cluj (instituție aflată sub autoritatea C.L. al Orașului Huedin), două contracte de prestări servicii, încălcând, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003”, au declarat reprezentanții ANI.


Fostul primar Mircea Sorin Suciu a fost și primar și vicepreședinte în consiliul de administrație al Ocolului Silvic. “S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 octombrie 2010 - 27 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de Primar al Comunei Mărgău, și funcția de Vicepreședinte - membru în Consiliul de administrație al S.C. Ocolul Silvic Mărgău S.R.L., încălcând, astfel, prevederile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003”, au mai precizat reprezentanții ANI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter