Actualitate

Panică în autobuz. Doi controlori din Cluj, ATACAŢI cu un pistol cu ELECTROŞOCURI şi spray PARALIZANT

Scene de groază s-au petrecut luni după amiaza într-un autobuz aparţinând Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, după ce doi controlori au fost atacaţi de un individ care circula fără bilet. Pentru a scăpa de amendă, bărbatul a folosit un spray paralizant şi un pistol cu electroşocuri. De aici până la o panică generală printre călători nu a fost decât un singur pas.

Clujenii care au călătorit luni după amiaza pe linia 24 au avut parte de aventura vieţii lor. Un individ, prins că circula fără bilet, a atacat doi controlori cu un pistol cu electroşocuri şi un spray paralizant încât a fost nevoie ca şoferul autobuzului să oprească între staţii pentru ca lumea să poată coborî după ce s-a creat o isterie generală.

“Ieri după amiază în jurul orei 18.00 pe linia autobuzului 24 spre sensul de mers către cartierul Mănăştur, între staţiile Spitalul de Copii şi Fabrica de Bere, un echipaj format din doi controlori a cerut unui bărbat biletul la control. Deoarece a fost prins circulând fără o legitimaţie de transport valabilă, individul a scos un spray paralizant şi i-a dat în ochi controlorului. În ajutorul colegului a sărit celălalt controlor, dar a fost atacat şi el de acelaşi invidid cu un pistol cu electroşocuri. La scurt timp, controlorul care a primit un jet de spray paralizant în ochi a sărit să-şi ajute colegul, dar i-a fost aplicat un electroşoc şi lui. Şoferul autobuzului a oprit imediat după intersecţia cu strada George Coşbuc, deoarece în autobuz s-a creat panică generală iar călătorii ţipau. În momentul când uşile autobuzului s-au deschis, în vacarmul creat, individul, în vârstă de aproximativ 35 de ani, care i-a atacat pe cei controlori, a sărit din autobuz”, a declarat Liviu Neag, directorul CTP Cluj-Napoca pentru Monitorul de Cluj.


Alin Oaidă, şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei din cadrul CTP Cluj-Napoca, care s-a deplasat la incident, a declarat pentru Monitorul de Cluj că s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar poliţiştii îl caută acum pe agresor. Din păcate, căutarea este îngreunată de faptul că în autobuzul unde au avut loc aceste scene nu erau instalate camere de supraveghere.

“Individul care i-a atacat pe cei doi controlori are undeva la 35 de ani, faţa alungită şi păr de culoare închisă, era bine îmbrăcat, la costum şi cravată, sacou, pardesiu albastru, geantă diplomat, în care se pare că avea tot acest arsenal. S-a deschis un dosar de cercetare penală, iar poliţiştii Secţiei 1 Poliţie îl caută pe agresor.Cei doi controlori au fost duşi la audieri la procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Din fericire, niciunul dintre controlori nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a precizat Oaidă.


El a mai spus că au mai existat cazuri când controlorii au fost atacaţi cu spray paralizant, dar este primul caz când cineva i-a atacat cu un pistol cu electroşocuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter