monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Percheziţiile din Timiş: Primarul din Recaş ar fi intervenit la poliţişti pentru interzicerea controalelor rutiere în campanie

Primarul din Recaş, Pavel Teodor, vizat în dosarul în care DNA face percheziţii la mai multe instituţii din Timiş şi în care ar fi implicat şi prefectul Eugen Dogariu, este suspectat că ar fi intervenit pe lângă şefi de poliţie pentru a interzice controalele rutiere în perioada campaniei electorale.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, primarul din Recaş, Teodor Pavel, ar fi intervenit pe lângă şefi de poliţie pentru a interzice controalele rutiere pe anumite sectoare drumuri. El ar fi făcut aceste intervenţii pentru ca cetăţenii sa nu fie sancţionaţi în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, obţinute de Mediafax, unor poliţişti din cadrul Poliţiei Recaş li s-a cerut să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu de către unii şefi care le-au interzis lucrătorilor din cadrul compartimentului rutier Recaş efectuarea de controale şi acţiuni pe linie de poliţie rutieră pe drumul comunal DC 147, drumul judeţean DJ 609E, precum şi pe străzile din localităţile aflate pe raza de competenţă a Poliţiei oraşului Recaş.


Motivul invocat ar fi fost că primarul din Recaş, Teodor Pavel, nu doreşte să mai fie sancţionaţi cetăţenii oraşului Recaş, mai ales în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

În aceleaşi documente ale anchetatorilor se precizează că poliţiştii care nu conformau acestei dispoziţii erau mutaţi în alte posturi sau le erau desfiinţate posturile, iar pentru a-şi îndeplini scopul primarul acţiona şi pe linie politică, apelând la omul de afaceri Gelu Milutinovici şi la reprezentanţi ai Prefecturii Timiş, relatează Mediafax.


De altfel, surse judiciare spun că un poliţist de la Recaş ar fi fost mutat abuziv la Poliţia Lugoj.

Totodată, sursele citate mai spun că şefi din Poliţie ar fi luat mită sub formă de anvelope pentru autoturisme, pentru avansări în grad, avansările fiind făcute la 1 decembrie 2014.