Actualitate

Bicicliștii clujeni, din nou în stradă. Ce nemulţumiri au

Zeci de bicicliști clujeni au participat, sâmbătă, la un tur prin Cluj-Napoca, pentru a atrage atenția autorităților locale asupra faptului că nu există suficiente condiții pentru cei care doresc să circule cu bicicleta prin oraș.

Directorul executiv al Clubului de cicloturism Napoca, Radu Mititean, a declarat că municipalitatea nu și-a onorat promisiunile în ceea ce privește asigurarea unor condiții minime pentru bicicliști.

“Este a 87-a ediție a marșului lunar al bicicliștilor clujeni. Îl organizăm din septembrie 2007 în fiecare lună, pentru a atrage atenția autorităților și comunității de existența bicicliștilor, de nevoile lor specifice, de multele promisiuni neonorate de primărie privind facilitățile, pistele de biciclete, condiții care să mai decongestioneze traficul, pentru că până la urmă nu promovăm utilizarea bicicletei doar pentru bicicliști, ci e vorba de un interes al întregii comunități”, a spus Radu Mititean.


El a amintit câteva dintre avantajele utilizării bicicletei în oraș, dacă bicicliștii ar avea și condiții pentru deplasare.

''Orice om pe bicicletă înseamnă un om mai puțin într-un autoturism și ocupă mult mai puțin spațiu un om pe bicicletă decât în autoturism, decongestionând astfel circulația din oraș. Mai e vorba și de reducerea poluării, iar bicicleta e un vehicul sănătos, pentru că e una din puținele ocazii ca omul să facă mișcare”, a adăugat Radu Mititean.


Marșul de sâmbătă a fost de circa 15 km, iar Radu Mititean a spus că în fiecare lună traseul este altul.

abonare newsletter