Actualitate

Nemulţumirile şoferilor legate de Calea Baciului revin în actualitate. Primăria: Am adus strada la stadiul de circulaţie

Un şofer s-a plâns Primăriei Cluj-Napoca de lipsa marcajelor de pe Calea Baciului ceea ce, spune el, duce în continuare la cozi interminabile în trafic şi la nervi. „Din patru benzi se circulă pe o singură bandă”, spune clujeanul.

“S-a reabilitat Calea Baciului dar lucrarea nu a fost finalizată prin marcarea în totalitate a arterei respective. Din 4 benzi de circulaţie pe porţiunea Lidl este marcată doar prima bandă pe sensul de mers Zalău-Cluj-Napoca şi se circulă pe o singură bandă către Cluj (astfel că se crează în continuare cozi de maşini în orele de vârf) şi pe spaţiul a 3 benzi nematerializate prin marcaje către Baciu, lucru care nu este necesar întrucât aglomeraţia este la intrarea nu la ieşirea din oraş. Consider că prin finalizarea cât mai urgentă a marcării drumului ar dispărea aglomeraţia de la intrarea în oraş dinspre Zalău”, spune bărbatul.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun însă că reabilitarea străzii nu a fost finalizată, ci doar "adusă la stadiul de circulaţie”.


“Reabilitarea Căii Baciului nu a fost  finalizată. Această stradă a fost adusă la stadiul de circulaţie, urmând ca lucrările de reabilitare să fie reluate în primăvară. Ne pare rău pentru disconfortul creat, însă realizarea acestei lucrări de reabilitate se impunea ca o necesitate. Sperăm ca în prima parte a anului în curs să finalizam această arteră importantă a oraşului, astfel încât să decongestionăm traficul din zonă”, precizează aceştia.

“Dacă din cauza condiţiilor meteo nu ar fi posibilă marcarea drumului în această perioadă, ar trebui demarcate sensurile de mers (axul drumului) chiar şi provizoriu cu balize mobile”, este sfatul pe care şoferii îl dau celor din primărie.

abonare newsletter