monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Alarmă cu BOMBĂ la Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj

Un apel care anunţa amplasarea unor dispozitive explozive la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj a fost primit la 112 vineri seară, însă în urma verificărilor s-a constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă, traficul aerian nefiind perturbat. Acelaşi apel anunţa o bombă şi pe aeroportul din Târgu Mureş.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, o ameninţare similară a fost primită, în acelaşi timp, şi de Aeroportul Târgu Mureş.

”Urmare a unui telefon anonim primit la 112 Buzău, referitor la posibila amplasare a unor dispozitive explozive la Aeroportul Internaţional «Avram Iancu» Cluj şi la Aeroportul Târgu Mureş, a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Criză al aeroportului. În regim operativ s-au mobilizat instituţiile cu atribuţii în asemenea situaţii, conform procedurilor legale. Au intervenit structurile specializate ale SRI, beneficiind de suportul IPJ, precum şi al celorlalte instituţii abilitate. Activitatea aeroportului nu a fost perturbată în urma acestui eveniment. Urmare a verificărilor efectuate de către specialiştii SRI Cluj s-a dovedit că alarma a fost falsă”, se arată în documentul citat.


Directorul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, vineri, că apelul a fost primit în jurul orei 18.20.

”Traficul aerian de pe aeroportul clujean nu a fost afectat”, a mai spus Ciceo.