Actualitate

Ministrul belgian de Externe: Ameninţarea unui atentat viza forţele de poliţie

Operaţiunile antiteroriste lansate în Belgia joi "s-au terminat pe teren", a anunţat vineri ministrul belgian de Externe. Două persoane au murit, iar alta a fost rănită în cursul unei intervenţii a forţelor speciale belgiene împotriva unei celule teroriste care pregătea atentate.

Sursă foto: www.jpost.com Sursă foto: www.jpost.com

O operaţiune antiteroristă a fost efectuată joi de către poliţia belgiană în mai multe oraşe din Belgia, care s-a soldat cu uciderea a doi presupuşi jihadişti la Verviers, în estul ţării. Aceştia planificau atentate iminente, la o săptămână de la atacurile sângeroase de la Paris.

„Operaţiunile s-au terminat pe teren. Acum exploatăm datele. Vom vedea, de la poliţie şi autorităţile judiciare, dacă sunt alte iniţiative de întreprins", a declarat Didier Reynders pentru postul francez i-Télé, la o zi după o vastă operaţiune care s-a soldat cu uciderea a doi presupuşi jihadişti şi arestarea unui al treilea.


Reynders a subliniat că un "foarte mare număr de percheziţii" a avut loc în toată ţara. La Verviers, "trei persoane care s-au întors din Siria au deschis focul asupra forţelor de ordine, care au ripostat, antrenând confruntări armate destul de violente".

El a confirmat că ameninţarea unui atentat "viza forţele de poliţie".


"Nu s-a stabilit o legătură cu atentatele comise în Franţa", a confirmat ministrul, evocând un "schimb de informaţii care a fost foarte util".

"Nu există o legătură între atentatele de la Paris şi cele programate în Belgia, nu între filiere, dar există în continuare o accelerare a iniţiativelor în funcţie de situaţia de pe teren", a declarat el. "Atentatele de la Paris au condus la o accelerare a iniţiativelor la noi", a adăugat Reynders.

Ultimele Stiri
abonare newsletter