Actualitate

Grupul Stat Islamic ameninţă întreaga Europă cu atentate. Al-Qaida își asumă atacurile de la Paris

Membri ai organizaţiei sunnite Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS) avertizează „întreaga Europă” cu atacuri teroriste, în timp ce filiala yemenită a reţelei Al-Qaida a luat în derâdere marşul solidarităţii organizat după atentatele de la Paris.

Soldati ai grupării Satatul Islamic. Sursă foto: B1 TV Soldati ai grupării Satatul Islamic. Sursă foto: B1 TV

Reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat o înregistrare video în care trei islamişti francezi ameninţă Europa cu noi atentate potrivit Mediafax.

„Iată mesajul nostru adresat poporului francez care crede că grupul Stat Islamic nu poate ataca Europa: cu ajutorul lui Allah, vom ataca Europa - întreaga Europă”, afirmă cei trei combatanţi islamişti, conform Institutului SITE, care monitorizează site-urile fundamentaliste islamice


Al-Qaida ironizează marşul solidarităţii de la Paris

În paralel, organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia a ironizat marşul solidarităţii organizat la Paris după atentatele soldate cu 17 morţi.

„Iată-i cum s-au adunat cu toţii, cum s-au grupat şi se susţin unii pe alţii; îşi întăresc slăbiciunile şi îşi cârpesc rănile”, afirmă Nasser bin Ali al-Ansi, ideologul organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA), referindu-se la liderii politici prezenţi la marş.


„Urmăriţi cu atenţie acest marş! Sunt aceiaşi oameni care au luptat împotriva noastră în Afganistan, în Caucaz, în Fâşia Gaza, în Levant, Irak, Somalia şi Yemen”, adaugă liderul terorist.

Al-Qaida își asumă atacurile de la Paris

Organizaţia Al-Qaida în Yemen a revendicat atentatul care a decimat săptămâna trecută redacţia publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo, într-o înregistrare video postată miercuri pe Internet, precizând că atacul a fost comis la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri.


„Eroi au fost recrutaţi şi au acţionat, au promis şi au trecut la fapte, spre marea satisfacţie a musulmanilor”, a declarat în înregistrarea video postată pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), filiala din Yemen a reţelei teroriste Al-Qaida.

„Operaţiunea a fost efectuată la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri şi în conformitate cu voinţa postumă a lui Osama ben Laden”, a adăugat al-Anassi.


„Noi, Al-Qaida în Peninsula Arabă, revendicăm responsabilitatea pentru această operaţiune, ca răzbunare”, a precizat el.

Acest lider al filialei Al-Qaida din Yemen făcea referire la autorii atentatului de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, fraţii Kouachi, dintre care unul a afirmat că face parte din AQPA la scurt timp după comiterea atacului.


„Ţinem să transmitem naţiunii musulmane că noi am ales ţinta, am finanţat operaţiunea şi l-am recrutat pe şeful ei”, a adăugat al-Anassi.

„Ţinta fusese aleasă de mult timp, cu atenţie, iar planul a fost finanţat de conducerea organizaţiei, prin aplicarea ordinului lui Ayman al-Zawahri”, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, explică AQPA, filiala yemenită a reţelei teroriste.

Textul citit de acest lider AQPA era intitulat: „Răzbunare pentru profetul lui Allah: mesaj despre atacul binecuvântat de la Paris”.

abonare newsletter