Actualitate

Primele autobuze mov au intrat în circulaţie de astăzi. Vezi cum arată şi ce dotări au - FOTO

În toate cartierele din Cluj-Napoca circulă, începând, de astăzi autobuze moderne, mov.

Vineri, la ora 13.30 au fost puse în circulaţie şase autobuze noi din cele 40 cumpărate de Primăria Cluj-Napoca. Alte 10 autobuze vor fi cumpărate de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

Cele 40 de autobuze mov sunt dotate cu validatoare noi de bilete. Preţul unui astfel de mijloc de transport în comun este de 276.000 euro.“De astăzi intră în circulaţie primele şase autobuze din cele 40 achiziţionate de Primărie şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Oricine îşi cumpără un bilet acum poate să îl introducă în validatorul modern existent pe aceste autobuze. Nu mai este nevoie să meargă pe sistemul tradiţional de perforare. Se introduce în validator, are aici informaţiile legate de data, ora şi numărul autobuzului în care s-a urcat şi evident faptul că e călătorie sau două”, a declarat primarul Emil Boc.


Aceste autobuze sunt dotate cu tehnologie de ultimă generaţie: podea joasă, acces pentru persoanele cu dizabilităţi, climatizare, sistem de monitorizare video împotriva vandalizării.

Un autobuz are capacitatea de 43 de locuri pe scaune şi 100 în interiorul mijlocului de transport.


Autobuzele vor circula în toate cartierele şi pe toate liniile. “Astăzi, cele şase autobuze pleacă în toate cartierele: Mănăştur, Mărăşti, Zorilor, Grigorescu, Gară. Vom acoperi toate liniile, cu menţiunea că ele vor circula doar în municipiul Cluj-Napoca. Probabil că celelalte 10 care vor fi achiziţionate de către CTP vor putea circula şi în Floreşti, dar acestea care sunt exclusiv din banii clujenilor vor avea prioritate în municipiu”, a mai spus primarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter