Actualitate

Patru unități de învățământ din Cluj, închise din cauza zăpezii

Peste 200 de copiii, de la trei școli și o grădiniță din Cluj au rămas marți acasă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Zăpezile căzute în ultimul timp și gerul au împiedicat ca mașinile să poată asigura transportul acestora către unitățile de învățământ.

"La Mărişel şcoala este închisă, elevii nu pot ajunge la cursuri din cauza zăpezii mari de pe drumuri. Ieri (luni - n.r.) am avut aceeaşi problemă la şcoala din Măguri-Răcătău. Apoi mai avem câteva structuri unde copiii nu pot ajunge la şcoală. La Valea Ierii, deşi şcoala este deschisă, copiii care vin din satele Plopi şi Cerg nu au cum să ajungă la ore şi la şcoala din comuna Iara nu pot ajunge copiii din satul Agriş. La Fizeşu Gherlii a fost stricată centrala termică, ieri (luni - n.r.) au fost închise şi şcoala şi grădiniţa, astăzi (marţi - n.r.) centrala a intrat în probe, dar grădiniţa o ţinem încă închisă, deoarece e vorba de copii mici", a declarat pentru MEDIAFAX Inspectorul Școlar Județean, Valentin Cuibus.
Acesta a spus că numărul total al elevilor afectați se ridică la  234.

 La rândul său, primarul comunei Mărişel, Traian Maris, unde este închisă şcoala din cauza vremii nefavorabile, a declarat că, deşi utilajele de deszăpezire sunt în funcţiune, elevii nu pot ieşi din case din cauza viscolului puternic.


"Ieri (luni - n.r.) nu am avut nicio problemă, dar astăzi (marţi - n.r.) viscoleşte, iar copiii nu au cum să ajungă la şcoală. Pe cei mici, de grădiniţă, nici nu îi lasă părinţii să iasă din casă. Chiar dacă utilajele sunt în funcţiune, acum trece maşina şi deszăpezeşte, iar în cinci minute drumul e iar înfundat. Nu avem ce face, e zonă de munte, vremea e schimbătoare. Am vorbit şi cu directoarea şcolii şi am stabilit că aceste ore vor fi recuperate", a declarat. corespondentului MEDIAFAX, Traian Mariş.

 


Reprezentanții Inspectoratului Județean au precizat că școlile se vor redeschide de îndată ce condițiile meteo se vor ameliora, urmând ca orele pierdute să fie recuperate. Deocamdată, școlile sunt închise pe o periadă nedeterminată.

Care sunt unitățile de învățământ închise:


Școala gimnazială Mărișel

Școala gimnazială Iara ( din structura Agriș)


Școala gimnazială Valea Ierii

Grădinița din Fizeșu Gherlii

abonare newsletter