monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Poliţiştii au confiscat circa 15.000 de petarde într-o singură zi

Circa 15.000 de petarde au confiscat, într-o singură zi, poliţiştii clujeni, în urma acţiunilor care vizează combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice.

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din cadrul acţionează pe raza judeţului pentru combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice.

Activităţile desfășurate de poliţişti vizează atât controlarea societăţilor comerciale În urma verificărilor efectuate, au fost depistate 5 persoane care ar fi deţinut şi comercializat articole pirotehnice fără a îndeplini prevederile legale.


Poliţiştii au depistat duminică, 28 decembrie, în trafic, pe strada I. P. Voiteşti, un autovehicul cu care se transportau aproximativ 12.000 de petarde. Conducătorul auto, de 49 de ani, din Cluj-Napoca, nu a putut să prezinte documente de provenienţă pentru materiale pirotehnice, din categoria 2 şi 3, deţinute.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat doi bărbaţi care ar fi comercializat ilegal articole pirotehnice. Un bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, care deţinea peste 400 de petarde, a fost identificat pe raza comunei Gilău, iar un bărbat, de 31 de ani, a fost depistat într-o piaţă din zona centrală, având asupra sa peste 1.700 de petarde.


De asemenea, două persoane, suspectate că ar comercializa ilicit peste 600 de petarde, au fost depistate de poliţiştii din Huedin.

Materialele pirotehnice deţinute contrar prevederilor legale au fost confiscate şi se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.