Actualitate

Rosal și Brantner cer tarife mai mari ca să spele străzile și să curețe zăpada

Cele două firme de salubritate, Rosal și Brantner Vereș mai asigură serviciile de curățenie și deszăpezire în Cluj-Napoca doar pe baza unui contract prelungit, fără licitație.

Tarife solicitate de Brantner si Rosal Tarife solicitate de Brantner si Rosal

Rosal și Brantner Vereș cer și anul acesta majorarea tarifelor pentru curățenie stradală și deszăpezire, cu toate cele două firme mai lucrează doar pe baza unui contract prelungit cu Primăria Cluj-Napoca până când se va stabili un câștigător la licitația pentru aceste servicii. Contractul cu Rosal și Brantner Vereș trebuia să se încheie în 2013, adică în anul în care a fost organizată licitația pentru salubrizare stradală și deszăpezire. Dar din cauza contestațiilor și a proceselor în instanță, nici acum nu a fost stabilit un câștigător. Primăria Cluj-Napoca trebuie să reia, în 2015, licitația pentru salubrizarea stradală și deszăpezire, dar până la desemnarea unui câștigător contractul cu Rosal și Brantner Vereș merge mai departe. În aceste condiții, cele două firme solicită majorarea tarifelor care au fost aprobate deja de o comisie de specialitate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Mai trebuie să treacă doar de consilierii locali care vor discuta mâine proiectul de hotărâre care prevede creșterea prețurilor pentru serviciile practicate de Rosal și Brantner Vereș.

Pentru măturat/aspirat mecanizat Rosal vrea un tarif mai mare cu 32 de bani (de la  12,93 lei fără TVA la 13,25 lei fără TVA), pentru măturat stradal pe timp de zi solicită mai mult cu 31 de bani (de la 12.68 lei fără TVA la 12.99 lei fără TVA), pentru curățat manual zăpadă și gheață cere o majorare a tarifului cu 4,41 lei (de la 180,75 lei fără TVA la 185,16 lei fărăm TVA).


Brantner Vereș solicită o creștere a tarifului pentru măturat mecanizat cu 22 de bani (de la 8.94 lei fără TVA la 9.16 lei fără TVA), pentru măturat stradal pe timp de zi cere o majorare cu 20 de bani (de la 8.15 lei fără TVA la 8,35 lei fără TVA), pentru curățarea manuală a zăpezii și gheții, o creștere cu 3,42 lei (de la 139,97 lei fără TVA la 143,39 lei fără TVA).

Primăria Cluj-Napoca plătește în fiecare an aproximativ 5 milioane euro pentru ambele firme.   


În fotografia atașată puteți vedea toate tarifele solicitate de cele două firme.

Ultimele Stiri
abonare newsletter