Actualitate

De ce abia în 2015 va fi funcțional sistemul de ticketing la transportul în comun

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca le promite clujenilor, de ani buni, automate pentru bilete și stații de autobuz moderne.

Anul trecut, primarul Emil Boc declara că în 2013 va fi dus la capăt proiectul care prevede realizarea sistemului de ticketing pentru transportul în comun. Cu toate acestea, la final de 2014 proiectul nu este încă gata, deși al doilea termen anunțat de conducerea Primăriei era toamna acestui an. Miercuri, Emil Boc a precizat că introducerea sistemului de ticketing va fi posibilă abia în prima parte a anului 2015.

Problemele la softul sistemului și lipsa unor echipamente au cauzat această nouă întârziere. “Softul este în teste în acest moment. Mai trebuie să vină echipamente. Am avut probleme cu câteva amplasamente unde nu au putut fi încă realizate branșamentele din cauza avizelor de la Electrica și acordurilor de la asociațiile de proprietari. Avizul prevedea să ne racordăm în casa de scară la mai multe asociații de locatari și trebuia să obținem acordul, a întârziat foarte mult venirea acestora”, au declarat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.


Primarul a evitat să dea o dată exactă a momentului când sistemul de ticketing va fi funcțional. “În 2015 va intra în vigoare sistemul de ticketing. O să vă anunț data exactă după ce îmi dă asigurări firma pentru că nu vreau să lansez data fără să am asigurarea firmei de specialitate. Aceste greutăți fiind datorate și firmei și problemelor tehnice trebuie discutate în cadrul contractual și trebuie stabilită perioada de probă, după care data de intrare în funcțiune. E cert că 2015, în prima parte va intra în funcțiune. Dar vreau să intre în siguranța deplină a proiectului”, a explicat Boc.

Staţiile de autobuz vor fi dotate cu bănci, panouri de afişaj, coşuri de gunoi. În total, 92 de staţii vor fi amenajate şi în plus vor fi montate 61 de automate pentru bilete şi abonamente, inclusiv după ora 21.00. În prezent, chiar dacă există chioşcuri de vânzare a biletelor, la ora 21.00 se închid, deşi mijloacele de transport în comun circulă până la ora 22.30.  


Proiectul privind introducerea sistemului de ticketing este realizat din fonduri europene, valoarea totală a investiţiei fiind de 27 milioane lei, din care 6 milioane vor fi suportate din bugetul local.

Biletele cumpărate de călători vor fi valabile pe intervale orare, pe toate mijloacele de transport în comun.

Ultimele Stiri
abonare newsletter