monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Pasionații de tango, invitați la Roma să danseze „Un tango pentru Francisc”

Mii de pasionaţi de tango vor dansa, miercuri, în piaţa San Pietro din Roma în sunet de armonică, răspunzând invitaţiei lansate pe reţelele de socializare de sărbătorire a Papei Francisc, care împlineşte 78 de ani.

Veniţi din toată Italia, iar unii chiar mai de departe, ei intenţionează să se trezească în zori pentru a fi în primele rânduri în timpul audienţei generale care va începe la ora 10:00, scrie Mediafax.

Ei vor agita un fular alb la trecerea Papei Francisc, apoi vor asculta cateheza şi binecuvântările sale. Dar spre prânz, când de obicei mulţimea se dispersează la plecarea papei, ei au stabilit ca în piaţă să răsune unele dintre ariile preferate ale lui Jorge Bergoglio. În acest timp, cuplurile vor dansa cu sutele pe celebra Via della Conciliazione pentru a-i oferi simbolic papei acest dans senzual născut în profunzimile oraşului Buenos Aires.


„Să dansăm pentru papă va fi cadoul nostru”, a explicat Cristina Carmorani, profesor de dans la Conventello, în apropiere de Ravenne (nord-est), care a lansat iniţiativa „Un tango pentru Francisc” pe Facebook.

Ea speră să strângă câteva sute de persoane, afirmând că a primit peste 3.200 de înscrieri. "Toată lumea s-a dezlănţuit, niciodată nu mi-aş fi imaginat o asemenea adeziune", a declarat ea în presă.


Pe pagina pe care a creat-o, sfaturile sunt clare - purtaţi un fular alb, veniţi devreme, treceţi pe la toaletă înainte pentru că acestea nu sunt prevăzute pentru acest eveniment - în timp ce participanţii şi-au multiplicat comentariile nerăbdători.

Când era doar cardinal de Buenos Aires, în urmă cu câţiva ani, Jorge Bergoglio şi-a mărturisit într-un interviu pasiunea pentru marii muzicieni de tango. Potrivit surorii sale mai mici, el era un bun dansator în tinereţe.


Anul trecut, la prima aniversare la Roma a noului suveran pontif argentinian, Radio Vatican a difuzat ariile de tango preferate de papă, între care "Por una cabeza" de Carlos Gardel.