Actualitate

CCR discută azi dosarul de incompatibilitate al președintelui ales Klaus Iohannis

Judecătorii Curţii Constituţionale vor decide azi în cazul primarilor declaraţi incompatibili de ANI. Printre aceştia se numără şi preşedintele ales, Klaus Iohannis.

Judecătorii CCR au amânat de trei ori până acum luarea unei decizii în legătură cu Legea incompatibilităţii.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a amânat pentru 16 decembrie pronunţarea pe această chestiune de drept din cauză că nu au fost prezenți toți judecătorii. A lipsit Mona Pivniceru. Deși prezentă la momentul la care a fost luată în discuţie această problemă, magistratul nu a fost prezent şi la decizie.


„Nu am nicio informație că cineva ar lipsi astăzi. Au mai venit și alte dosare de la alte tribunale, cred că ar fi timpul să judecăm, da”, a declarat, marți dimineață, președintele CCR, Augustin Zegrean, potrivit Digi24.ro.

Întrebat câte dosare are în discuție, marți, Curtea Constituțională, Augustin Zegrean a spus că „multe” și a precizat apoi că „peste zece”.


Săptămâna trecută, preşedintele Curţii - Augustin Zegrean - declara că aleşii nu-şi vor mai pierde mandatul în cazul în care va fi declarat neconstituţional articolul privind incompatibilitatea acestora.

Este vorba de un articol în baza căruia inspectorii ANI au declarat incompatibili peste 100 de primari, între care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ales între timp preşedinte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter