monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Instructor de dans, acuzat de hărţuire sexuală. “Le-a pipăit şi a încercat să le sărute cu forţa”

Un instructor de dansuri populare de la Ansamblul "Someşul" din comuna clujeană Apahida este acuzat de patru dintre elevele sale, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, că le-ar fi hărţuit sexual, Poliţia deschizând o anchetă în acest caz.

sursa foto apahida.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Simona Vîrci, patru tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani au depus plângeri penale pe numele instructorului de dansuri, în acest caz fiind începută cercetarea penală pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Instructorul de dansuri populare al Ansamblului "Someşul" din Apahida, Ioan Moldovan, a spus că ştie de plângerile penale, dar preferă să nu comenteze.


"Prefer să nu comentez, deocamdată, pe marginea acestui subiect", a spus Ioan Moldovan.

La rândul său, primarul comunei Apahida, Grigore Fati, în subordinea căruia se află Ansamblul "Someşul", spune că a dispus o cercetare administrativă şi l-a suspendat din funcţia de instructor pe Ioan Moldovan.


"Instructorul este acuzat de hărţuire sexuală de patru fete, care sunt înscrise în ansamblu. Părinţii lor au venit la mine şi mi-au spus să iau măsuri împotriva instructorului, că le-a pipăit pe fete, a încercat să le sărute cu forţa, iar astfel de gesturi s-au întâmplat de mai multe ori. Eu le-am spus părinţilor că nu am ce face şi că asta e treaba poliţiei. Printre fete sunt şi minore, au vârste între 16 şi 21 de ani. Ele au depus plângere, iar eu am dispus o cercetare administrativă la ansamblu, apoi am depus, la rândul meu, o plângere la poliţie", a declarat Grigore Fati, citat de Mediafax.

Primarul a mai spus că până la finalizarea cercetărilor Ioan Moldovan nu mai poate lucra ca instructor de dans.