monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Român condamnat la peste cinci ani de închisoare în SUA

Un român a fost condamnat joi la peste cinci ani de închisoare într-un penitenciar federal din Statele Unite pentru participare la o reţea internaţională de fraudare implicând vânzări de vehicule fictive pe diverse site-uri, relatează publicaţia locală Houston Chronicle în pagina electronică.

Potrivit publicaţiei, sentinţa împotriva lui Răzvan Căprărescu, în vârstă de 39 de ani, originar din Bucureşti, a fost stabilită joi de către un judecător federal din Florida. În august, tânărul a pledat vinovat de conspiraţie în vederea fraudării şi deţinerea unui paşaport belgian falsificat.

Autorităţile afirmă că românul a recunoscut că postează anunţuri de vânzare a unor vehicule pe site-uri ca e-Bay şi că apoi le cerea cumpărătorilor interesaţi să depună bani în conturi bancare. Vehiculele nu existau în realitate, iar conturile erau deschise de Căprărescu şi alţii sub identităţi false.


În total, 35 de victime i-au trimis românului şi complicilor acestuia peste 690.000 de dolari. Cea mai mare parte a banilor a fost transferată ulterior altor persoane în străinătate.