Actualitate

Pădurar din Cluj, arestat preventiv pentru abuz în serviciu. A prejudiciat Statul cu 30.000 lei

Un pădurar din Cluj a fost arestat preventiv, zilele trecute, pentru 30 de zile pentru abuz in serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeste 30.000 lei.

În urma unor investigaţii efectuate de către poliţiştii din Dej miercuri, 10 decembrie, un pădurar a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

„Din cercetări a reieşit că bărbatul, de 50 de ani, din Căşeiu, angajat al unui ocol silvic, în perioada octombrie 2013- decembrie 2014, ar fi completat mai multe procese-verbale de constatare a infracţiunilor silvice, respectiv tăieri şi furturi de material lemnos,  în care ar fi inserat date neconforme cu realitatea Informațiile astfel consemnate în procesele-verbale ar fi îngreunat activitatea de cercetare penală a organelor judiciare, de constatare şi sancţionare a delictelor silvice. Prin fapta sa, pădurarul ar fi cauzat statului un prejudiciu de peste 30.000 de lei”, au declarat reprezentanții UPJ Cluj


Potrivit aceleiași surse, la data de 11 decembrie, faţă de bărbat instanța competentă a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej.

Ultimele Stiri
abonare newsletter