monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu, înmormântat la Cluj cu onoruri militare

Pilotul elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu, Gabriel Titiana, care a murit, luni, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, a fost înmormântat cu onoruri militare, joi, în Cimitirul Militar din Cluj-Napoca, la funeralii asistând câteva sute de persoane.

Sute de persoane l-au condus pe ultimul drum pe pilotul Gabriel Titiana, acesta fiind înmormântat, cu onoruri militare, în Cimitirul Militar din Cluj-Napoca.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, care a spus că "ostaşii, prin jertfa vieţii lor, sunt model absolut a dăruirii totale pentru o cauză”.


La înmormântare au fost prezenţi membri ai familiei lui Gabriel Titiana, vecini, prieteni, colegi de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, dar şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general maior Laurian Anastasof, informează Mediafax.

Gabriel Titiana, care se afla la manşa elicopterului militar prăbuşit în judeţul Sibiu, a încetat din viaţă luni, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde fusese supus mai multor intervenţii chirurgicale.


La Spitalul de Arşi este internat, în continuare, al doilea supravieţuitor din elicopterul prăbuşit, Valentin Bora.

Militarii Gabriel Titiana şi Valentin Bora se aflau în elicopterul militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii care s-a prăbuşit, în 21 noiembrie, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu.


În urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi la un spital din Târgu Mureş, de unde au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Căpitan-comandorul Titiana, în vârstă de 46 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, îndeplinea funcţia de comandant de patrulă la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriană şi avea la activ 1.300 de ore de zbor, conform unui comunicat de luni al MApN.