Actualitate

Putin speră să primească banii înapoi dacă Franța nu va livra navele Mistral

Potrivit Franţei, conflictul din Ucraina împiedică livrarea primei dintre cele două nave de tip Mistral pe care Parisul le-a vândut Rusiei, contract care a suscitat critici la Washington, în climatul actual de revenire la un nou Război Rece.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că speră că Rusia va primi banii înapoi dacă Franţa nu-i va livra navele de război de tip Mistral, după o întrevedere cu omologul său francez, François Hollande. „Nici măcar nu am discutat subiectul (Mistral)”, a declarat liderul de la Kremlin pentru jurnalişti după întrevederea cu şeful statului francez de pe aeroportul moscovit Vnukovo.

„Există un contract şi plecăm de la principiul că va fi respectat, iar dacă nu sperăm că ni se vor înapoia banii pe care i-am plătit”, a spus preşedintele rus.


Declaraţiile lui Vladimir Putin intervin a doua zi după ce Moscova a reamintit Parisului că trebuie „să îşi îndeplinească toate obligaţiile” şi să-i livreze navele de război de tip Mistral pe care i le-a vândut, altfel „reputaţia” sa este în joc.

François Hollande a anunţat la 25 noiembrie amânarea „până la noi ordine” a livrării primei nave de tip Mistral, considerând că „situaţia actuală din estul Ucrainei” încă nu permite această livrare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter