monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Alexandru Mureşan, fostul șef al Poliției Rutiere Cluj, condamnat la doi ani şi 11 luni de închisoare

 Alexandru Mureșan, fostul șef al Poliției Rutier Cluj

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Alexandru Mureșan, fostul șef al Poliției Rutier Cluj, la 2 ani și 11 luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune și fals în acte. Comisarul clujean și-a falsificat adeverinţa de salariu şi a înşelat BRD cu suma de 245.000 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Cluj, instanţa l-a condamnat pe Alexandru Mureşan la doi ani şi 11 luni de închisoare cu executare şi plata unor despăgubiri către BRD, pentru săvârşirea a două infracţiuni de înşelăciune, două infracţiuni de uz de fals şi cinci infracţiuni de fals în declaraţii. În schimb, Mureşan a fost achitat pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri oficiale.

De asemenea, instanţa l-a obligat pe Alexandru Mureşan la despăgubiri către BRD în valoare de 83.630,73 de euro.


Decizia nu este definitivă, Eugen Iordăchescu, avocatul lui Alexandru Mureşan, anunţând, de altfel, că o va ataca după ce completul de judecată va finaliza motivarea hotărârii.

Alexandru Mureşan a fost trimis în judecată în iunie 2013, pentru fals şi înşelăciune, la vremea aceea fiind suspendat din funcţia de şef al Serviciului Rutier Cluj şi pus la dispoziţia Inspectoratului, până în momentul în care instanţa dă o sentinţă defiinitivă în cazul acestuia.


Conform rechizitoriului întocmit de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Cluj, care l-au trimis în judecată pe Alexandru Mureşan pentru 11 infracţiuni, între care înşelăciune şi fals, prejudiciul cauzat de acesta, prin falsificarea unor declaraţii de venit, este de 248.500 de euro.