monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Proiectul centurii Floreşti - Cluj a fost finalizat. Investiţia este de 7 mil. de euro. Vezi când va fi gata centura

Investiţia, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, urmează să fie realizată integral din fonduri proprii ale administraţiei locale floreştene.

Drumul de Ocolire SUD a ajuns în faza premergătoare a licitaţiei pentru execuţie. Proiectul tehnic a fost finalizat şi predat Primăriei Floreşti.

Urmează angajarea unei firme de consultanţă şi apoi realizarea licitaţiei pentru execuţia centurii. Primarul comunei, Horia Şulea, vrea să vadă centura finalizată în anul 2015.


Drumul, care va porni din strada Tăuţiului şi va face joncţiunea în Cluj-Napoca cu drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km, dintre care aproximativ 150 de metri sunt pe teritoriul municipiului Cluj- Napoca, administraţia locală a municipiului luându-şi angajamentul de a realiza această parte a drumului precum şi o reabilitare a drumului Sfântul Ioan.

Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podeţe şi 2 poduri, precum şi două giraţii (din care una la începutul drumului pe str. Tăuţiului), o intersecţie în T (la ieşirea în Sfântul Ioan), una în Y (pentru asigurare acces zona rezidenţială Razoare) şi una cu trei ramuri. Vor fi incluse şi două bretele de legătură cu DN1,  una în zona Metro şi una în zona Polus.


Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid de sprijin pe coloane, şanţuri de beton, rambleu, piloţi foraţi, filtre drenante, drenuri orizontale şi semnalizare rutieră.

Carosabilul va fi de 2x3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă şi o pistă de biciclete, lăţimea ansamblului trotuar - pistă de biciclete, fiind de 2 metri.


„Proiectul a fost realizat în timp record, de numai o lună şi jumătate şi ţin să punctez acest aspect. Realizatorul proiectului, Luca Way, a lucrat excelent. Sunt 9 dosare care vor sta la baza licitaţiei viitoare.

Suma estimată de realizare este de aproximativ 7 milioane de euro. În ceea ce priveşte fondurile există două posibilităţi, un credit bancar sau un credit furnizor. În cea de-a doua variantă, care presupune execuţia şi apoi plata de către Primărie a sumelor investite de executant pe baza unui grafic de rambursare, am avea avantajul timpului mai scurt al formalităţilor. Oricum sper ca întreaga lucrare să fie gata în şase luni. Asta bineînţeles după contractarea unei firme de consultanţă care ne va îndruma în realizarea licitaţiei.


Astfel, sunt şanse reale ca drumul de ocolire să fie finalizat anul viitor pe vremea aceasta”, a declarat primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.