Actualitate

Mai multe sate din judeţul Cluj au rămas fără curent după ce zeci de stâlpi au fost rupţi

Vântul puternic şi chiciura au lăsat, marţi, sate întregi fără curent electric după ce zeci de stâlpi de tensiune au fost rupţi. Cea mai afectată localitate este Feleacu, dar probleme s-au înregistrat şi în Apahida, Jucu sau Chinteni. 20 de echipe de intervenţie de la Electrica sunt în teren pentru remedierea problemelor.

sursa foto redesteptarea.ro sursa foto redesteptarea.ro

Potrivit reprezentanţilor Electrica, marţi la ora 14, mai erau nealimentate cu energie electrică 9 localităţi şi 24 de posturi de transformare, pe raza judeţului Cluj.

“Echipele Electrica Distribuţie Transilvania Nord – SDEE Cluj-Napoca depun eforturi pentru punerea în funcţiune a instalaţiilor de alimentare cu energie electrică avariate din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile, vânt puternic şi chiciură. Cele mai multe defecţiuni au fost înregistrate în localităţile Feleacu cu 7 posturi de transformare afectate, Valea Drăganului cu 4 posturi de transformare afectate, Gheorgheni, 3 posturi de transformare şi  Chinteni cu 7 posturi de transformare afectate”, a declarat Raluca Goia, purtător de cuvânt Electrica.


În aceste zone s-au înregistrat mai multe defecţiuni. 21 stâlpi de medie tensiune au fost rupţi şi mai multe conductoare aeriene au fost deteriorate din cauza depunerii de chiciură.

“Filiala Electrica Distribuţie Transilvania Nord a mobilizat 20 de echipe de intervenţie care acţionează împreună cu 13 echipe ale Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Transilvania Nord. Electrica Distribuţie Transilvania Nord depune toate eforturile pentru remedierea cât mai operativă a defecţiunilor şi restabilirea alimentării cu energie electrică”, a mai spus Goia.


Potrivit ultimelor informaţii, la ora 17.30, doar în două localităţi, Feleacu şi Casele Miceşti, mai există probleme cu energia electrică, existând totodată şi 10 posturi de transformare nealimentate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter