Actualitate

”Spărgătorul de nuci” revine pe scena Operei Naționale Română din Cluj-Napoca

Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită clujenii miercuri, 3 decembrie, de la ora 18.30, să patrundă în magia Sărbătorilor de iarnă pe pașii cadențați ai Spărgătorului de nuci. Fermecătorul spectacol de balet deschide luna decembrie cu o coregrafie feerică, ce va introduce ”copiii” de toate vârstele în spiritul unic al Crăciunului.

Afișul baletului Spărgătorul de Nuci de la Opera Română din Cluj-Napoca Afișul baletului Spărgătorul de Nuci de la Opera Română din Cluj-Napoca

Un titlu de mare notorietate și unul dintre cele mai îndrăgite spectacole jucate în preajma Sărbătorilor, ”Spărgătorul de nuci” se bucură de o popularitate nesfârșită, fiind transpus de-a lungul timpului în balet pe gheață, film artistic, desen animat ori carte ilustrată. Magicul balet în două acte se desfășoară elegant pe partiturile lui Piotr Ilici Ceaikovski, având la bază  basmul omonim semnat de Alexandre Dumas.

Încântătoarea poveste de iarnă ne aduce în atmosfera sărbătorească din salonul familiei Stahlbaum, unde toți cei dragi  se bucură de serbarea pomului de Crăciun. Micuța Clara și fratele ei Fritz năvălesc peste cadouri, dar dintre toate cel mai prețios este, de departe, falnicul Spărgător de nuci, privit cu mare admirație. De aici și până la pătrunderea pe tărâmul magic al zânelor, uriașilor și păpușilor care interpretează vesel Dansul spaniol, arab, chinezesc și fascinantul Vals al fulgilor de nea, este doar un pas. Distribuția care însuflețește splendidul spectacol pe scena Operei clujene este formată din: Andreea Jura, Dan Haja, Adelina Filipaș, Marius Toda, Romulus Petruș, Monica Pintea Martin, Vlad Maier, Laura Pop, Valentin Mihăilă, Robert Kálmán, Vlad Maier, Dalia Costea, acompaniați de un grup de eleve al Liceului de Coregrafie ”Octavian Stroia”.  Corul și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se vor afla sub bagheta dirijorului Horváth József. Coregrafia și regia artistică sunt semnate de Vasile Solomon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter